Hlavní obsah

Na Slovensku se zřítil vrtulník, zemřel pilotův 14letý syn

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

U obce Šintava v okresu Galanta se v neděli zřítil výletní vrtulník. Havárie si vyžádala jednu oběť a čtyři zraněné. Server tvnoviny.sk uvedl, že zahynul pilotův 14letý syn.

Foto: tvnoviny.sk

Vrtulník spadl do koryta Váhu a rozlomil se na dvě části.

Článek

Kromě 14letého chlapce byla ve vrtulníku 21letá žena a dva muži ve věku kolem 40let. Místní obyvatelé tvrdí, že vrtulník se mohl při nízkém letu zachytit o lano, které je natažené ve výši asi pět metrů nad hladinou řeky a v létě se využívá k vodnímu lyžování.

Stroj spadl do koryta Váhu a rozlomil se na dvě části. Jedna část zůstala na mělčině, druhou část vzal silný proud vody. Posádku vytáhli místní lidé, kteří naskákali do řeky. Syn pilota však zůstal v kabině zaklíněný a nedokázali ho vytáhnout.

Když dorazili na místo hasiči a záchranáři z Trnavy, Galanty a Seredě, chlapci už nebylo pomoci. „Zaklíněná osoba zemřela,“ potvrdil mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Dva zraněné převezli vrtulníkem do nemocnice v Trnavě. Čtvrtého ošetřili na místě a následně převezli sanitním vozem do nemocnice v Galantě. Všichni byli podchlazeni a měli různá zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám