Hlavní obsah

Na Slovensku odsoudili Češku k osmi letům vězení za přípravu vraždy manžela

– Bras
Právo, ivi

Slovenský soud odsoudil v pondělí českou podnikatelku Evu Zámečníkovou k osmi letům vězení za přípravu vraždy manžela. Rozhodnutí není pravomocné. Šestatřicetiletá Zámečníková, která vinu popírá, si měla vraždu objednat už v roce 2014, jen dva měsíce po sňatku se stejně starým Slovákem, s nímž žila v obci Chocholná-Velčice na západním Slovensku.

Foto: TV Markíza

Eva Zámečníková

Článek

Soud původně v roce 2015 odsoudil Zámečníkovou k devíti letům vězení, ale speciální trestní soud ji loni osvobodil. Prokurátor se proti tomu odvolal a nejvyšší soud věc vrátil k dalšímu projednání.

V případu vystupoval jako korunní svědek Martin A., kterého si podnikatelka měla podle prokuratury najmout k vykonání vraždy za odměnu 50 tisíc eur (1,3 miliónu Kč). Martin A. však začal spolupracovat s policií. Vyšetřovatelé umístili na jeho tělo odposlouchávací zařízení, které zaznamenalo jeho setkání se Zámečníkovou.

Takový postup byl ovšem podle dřívějšího rozhodnutí soudu v rozporu se zákonem.

Vražda měla být spáchána v rodinném domě manželů v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Podnikatelka měla opatřit pistoli, s níž měl Martin A. jejího manžela zastřelit. Zbraň však nebyla funkční, a tak žena změnila plán a řekla, aby jejího manžela zneškodnil paralyzérem a následně uškrtil gumovým švihadlem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám