Hlavní obsah

Na Slovensku nasadili policistu na přepadení, lupiči ho zavraždili

Právo, ivi (Bratislava)
LEVICE
Aktualizováno

V západoslovenském městě Levice v pondělí ráno zavraždili policistu, který byl nasazen do ozbrojeného přepadení. Mrtvý je také jeden z lupičů, který spolupracoval s policií. Podle policejního prezidenta Jána Packy přišel policista o život při loupežném přepadení směnárny.

Článek

Jeden z pachatelů spolupracoval s policií a připravovanou loupež předem policii oznámil. "Na základě toho byla připravena policejní akce," uvedl na mimořádné tiskové konferenci krajský ředitel policie v Nitře Ján Štark.

Policista Róbert V. byl na přepadení směnárny nasazen a spolu s mužem, který loupež oznámil se vydával se za lupiče. Policisté proto při samotné loupeži nezasáhli, protože se chtěli se dostat k objednavateli loupeže.

Robert V. ale oproti původnímu plánu nasedl k organizátorovi přepadení a řidiči do auta Škoda 120 L. Neposlechl rozkaz svých nadřízených, aby do auta nesedal. Zatím se neví, zda jej k tomu lupiči donutili nebo to udělal dobrovolně.

Pro peníze si nikdo nepřijel

"K odevzdání peněz z loupeže mělo dojít na čerpací stanici v Levicích. Čerpací stanice byla obsazena příslušníky speciální jednotky policie, ale objednavatel loupeže si pro peníze nepřijel," dodal Štark. Posádka automobilu proto pokračovala v jízdě a po asi 400 metrech došlo ze zatím neznámých příčin ke střelbě uvnitř vozidla. Zahynul policista a lupič, který loupež prozradil policistům.

"Oznamovatel loupeže a policista utrpěli při střelbě smrtelná zranění. Speciální jednotka vzápětí zadržela posádku automobilu a po několika hodinách také objednavatele loupeže," uvedl Štark.

Pachatelům hrozí za loupež a vraždu 25 let vězení až doživotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám