Hlavní obsah

Na Slovensku napadl medvěd ženu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Medvěd napadl ve čtvrtek nedaleko středoslovenské obce Jastrabie v Kremnických horách 30letou lesní dělnici Zuzanu, která kosila trávu. Jak informovala televize Markíza, žena leží s lehčím zraněním v nemocnici ve městě Žiar nad Hronom. Medvěd ji čtyřikrát zakousl do kotníku a následně utekl.

Článek

Podle lékařů měla žena štěstí, že zuby medvěda nezasáhly kost a poškodily pouze měkkou tkáň. "Zranění nebude mít žádné vážné důsledky. Od vážnějšího zranění ji pravděpodobně ochránila pracovní obuv," dodal jeden z lékařů.

Zuzana bude ležet v nemocnici ještě minimálně tři dny. Lékaři zatím shánějí v jiných nemocnicích vakcínu proti vzteklině. "Sehnat vakcínu proti vzteklině je momentálně na Slovensku problém," přiznali lékaři.

Žena měla paradoxně se setkání s medvědem radost a tvrdí, že se ji splnil sen. "Při kosení jsme asi vyrušili spícího medvěda. První ho uviděla moje máma a začala křičet. Rozběhla jsem se ji na pomoc, ale medvěd zaútočil na mě," uvedla žena.

Mladá žena začala utíkat, ale zavadila se o kámen a upadla. Medvěd ji opakovaně kousl do nohy. Protože Zuzana zůstala nehybně ležet na břichu, medvěd si ji po chvíli přestal všímat.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám