Hlavní obsah

Na pařížském letišti uvízlo kvůli mrazu 2000 cestujících

Paříž

Asi 2000 lidí uvízlo v noci na pátek na pařížském letišti Roissy-Charles de Gaulle, protože jejich lety byly kvůli špatnému počasí zrušeny. Ministryně dopravy Nathalie Kosciusko-Morizetová sdělila agentuře AFP, že jsou na letišti pro cestující připravena lehátka a přikrývky.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Pasažéři na pařížském letišti Charlese de Gaulla se smaží zjistit, zda jejich let bude i za mrazivého počasí vypraven.

Článek

"Kvůli problémům s rozmrazováním letadel bylo zrušeno 58 letů," řekla ministryně. Zpoždění mnoha spojů se prodlužuje kvůli technickým problémům a těžkému sněhu. "58 letů, to znamená 6000 až 7000 pasažérů. Z nich 2000 bylo v pátek v 1:30 hodin na letišti," řekla Kosciusko-Morizetová, která se o půlnoci osobně na Roissy vydala. Odhadla, že půlka ze 6000 lidí, jimž letadlo neletělo ve čtvrtek, se do letadel nedostane ani na Štědrý den.

V prostorách Roissy, což je třetí největší letiště Evropy, je přichystáno asi 800 lehátek a tisíce přikrývek. Vedení letiště vyzývá cestující, aby se o svých spojích informovali dřív, než se na Roissy vydají.

"V každém případě bude doprava velmi narušena, spoje budou možná rušeny," řekla ministryně.

Řízení letového provozu (DGAC) preventivně zrušilo polovinu letů, které měly být z Roissy vypraveny do dnešních 13:000 hodin. Meteorologická služba hlásí i na dnešek mráz a na letišti se nedostává rozmrazovacích prostředků.

DGAC už ve čtvrtek z téhož důvodu požádala letecké společnosti, aby z preventivních důvodů odvolaly pětinu svých letů. Ve čtvrtek večer bylo z Roissy zpožděno 60 spojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám