Hlavní obsah

Na Berlusconiho ve volební místnosti vyskočila polonahá aktivistka

Milán

Parlamentní volby v Itálii narušila polonahá aktivistka hnutí Femen, která s odhalenými ňadry a nápisem „Berlusconi, už si dosloužil“ na hrudi vyskočila na stůl ve volební místnosti v Miláně. Učinila tak ve chvíli, kdy do místnosti přišel odevzdat svůj hlas někdejší dlouholetý premiér a stávající šéf strany Forza Italia Silvio Berlusconi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Aktivistka hnutí Femen protestovala u voleb v MiláněVideo: Reuters

 
Článek

Bývalý ministerský předseda byl pohledem na polonahou sextresmistku, jak si ženy z Femen říkají, viditelně pobaven. Berlusconi sice kvůli stále platnému trestu za daňové podvody sám kandidovat nemůže, stal se ale klíčovou postavou volební kampaně své strany Forza Italia. [celá zpráva]

Výsledky pro další směřování země klíčových voleb těžko předpovídat. Jako nejpravděpodobnější vítěz se nicméně podle průzkumu jeví Hnutí pěti hvězd. [celá zpráva] To bývá charakterizováno jako populistická a euroskeptická strana.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Aktivistka vyskočila na stůl před Berlusconiho

Stávající středopravicová koalice vedená Berlusconiho stranou by však mohla udržet většinu a zůstat u vlády. V takovém případě by Berlusconi na post premiéra nominoval předsedu Evropského parlamentu Antonia Tajaniho.

Není však vyloučeno, že bude mít po volbách většinu Hnutí pěti hvězd a další populistická partaj Liga severu. V takovém případě by se mohl stát premiérem Matteo Salvini - muž, který před kamerami mluvil o „kontrolovaném etnickém čištění” italských měst od imigrantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám