Hlavní obsah

Muži v Salisbury se udělalo špatně, spustilo to policejní manévry

– Londýn

Britská policie ve čtvrtek večer nakrátko uzavřela ulici v centru jihoanglického města Salisbury, na které se nachází restaurace, kde počátkem března před otravou večeřel bývalý ruský agent pracující pro Brity Sergej Skripal se svou dcerou Julijí.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Policisté hlídkují v Salisbury

Článek

Na ulici Castle Street byli dnes policisté a záchranáři přivoláni k muži, kterému se udělalo nevolno. Poté, co byl vyšetřen v nemocnici, policie zátarasy zrušila a oznámila, že veřejnosti v této souvislosti žádné nebezpečí nehrozí.

„V současnosti řešíme incident na Castle Street v Salisbury, který se týká muže kolem 30 let. Vzhledem k aktuálnímu incidentu v Salisbury a Amesbury přijímáme vysoce preventivní opatření, abychom zajistili bezpečnost veřejnosti,” napsala policie jihoanglického města na Twitteru.

Nebezpečí nehrozí

Zhruba po třech hodinách policisté zátarasy odstranili. Na Twitteru sdělili, že byli kolem 18:20 místního času (19:20 SELČ) do centra města přivoláni kvůli obavám o zdraví muže ve věku kolem třiceti let. Muž byl podle nich v nemocnici důkladně vyšetřen. „Nyní můžeme potvrdit, že není důvod k obavám ani o jeho zdraví a neexistuje ani širší nebezpečí pro veřejnost,” dodala policie.

Podle BBC byly policejní zátarasy v okolí restaurace Zizzy, kde na počátku března jedli bývalý dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera Julije před tím, než byli otráveni nervově paralytickou látkou novičok.

Před dvěma týdny se ve městě Amesbury nedaleko Salisbury otrávil 45letý Brit Charlie Rowley a jeho o rok mladší partnerka Dawn Sturgessová. Podle policie také přišli do styku s nervovou látkou novičok, zřejmě nešťastnou náhodou. Sturgessová na následky otravy zemřela, Rowley v úterý nabyl vědomí a není v kritickém stavu. Skripalovi se z otravy zotavili a nyní se nacházejí na neznámém místě.

Policisté v souvislosti se čtvrtečním incidentem na Twitteru uvedli, že chápou, že jejich reakce mohla působit „znepokojivě”. Zároveň vyjádřili naději, že veřejnost rozumí, proč přijali taková preventivní opatření.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám