Hlavní obsah

Muž z Ostravy podpálil na Slovensku na objednávku 12 automobilů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenská policie zadržela 37letého muže z Ostravy, který na objednávku 42letého Slováka podpálil celkem 12 automobilů v okrese Poprad. Celkově bylo zničeno 17 automobilů, protože v některých případech se požár rozšířil na poblíž parkující vozy a dokonce i na jeden dům. Oba muži jsou ve vazbě a hrozí jim sedm až deset let vezení za trestní čin poškozování cizí věci.

Článek

Jak oznámila slovenská policie, Petr B. z Ostravy a Miroslav K. z Popradu už byli oficiálně obviněni. Vozy podpalovali na objednávku od 20. října 2008 do 8. ledna 2009.

Slovák zabezpečoval plastové lahve s benzínem, hadry a dokonce i oblečení. Muži z Ostravy pokaždé ukázal, který automobil má podpálit. Slovák mu za každý zapálený vůz zaplatil.

"Pravděpodobným motivem činu byla snaha o poškozování konkurence," uvedl krajský policejní ředitel František Leško. Slovák byl v minulosti opakovaně soudně trestán.

Vozy hořely v Popradě, ve Svitu a ve Spišské Belé. Mezi zničenými vozy byly Toyoty, Citroen C4 a C1, dodávka Citroen Jumper, dva Volkswageny Transporter a další vozy. Oba muži způsobili škodu ve výši 222 307 euro (asi šest milionů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám