Hlavní obsah

Muž ve Vídni brutálně zmlátil železnou tyčí mladou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

V centru Vídně byla nalezena brutálně zmlácená 25letá žena. Lékaři ji uvedli do umělého spánku a zatím není jisté, zda žena boj o život vyhraje. Kriminalisté po týdnu intenzivního pátrání zjistili, že svědek, který zavolal policii a záchranku, je ve skutečnosti pachatel. Ženu napadl, protože byl podle svých slov „frustrován“, napsal v pátek server krone.at.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v neděli 30. prosince v 5. vídeňském obvodu Margareten, který se nachází nedaleko centra rakouské metropole. Policii zalarmoval 41letý muž s tím, že nalezl zraněnou mladou ženu v bezvědomí, napsal server krone.at.

Intenzivní vyšetřování a svědecké výpovědi dovedly vyšetřovatele v pátrání po pachateli brutálního přepadení zpět k muži, který případ nahlásil. „Je to muž s rakouským občanstvím, který bydlí ve Vídni,“ uvedl mluvčí policie Patrick Maierhofer.

Než policisté na místo přijeli, muž, který případ nahlásil, odešel, ale později se vrátil. Rozhodující důkaz jim poskytl sám pachatel. Zjistilo se, že zraněná byla okradena o mobil a bankovní kartu. Ta byla několikrát použita poblíž bytu muže, který zraněnou údajně nalezl a stalo se to už v době, kdy žena byla v bezvědomí.

Na kole oslovoval ženy

Později se přihlásil svědek, který uvedl, že mladou ženu krátce před jejím napadením pronásledoval muž na kole. Jeho popis se shodoval s mužem, který měl zraněnou nalézt. Při domovní prohlídce muže se našel mobil přepadené a technici nalezli na oblečení oběti jeho stopy.

Muž nejprve všechna obvinění popřel, po několikahodinovém výslechu se ale přiznal. Železnou tyč, kterou ženu napadl, nalezl na stavbě. Zmlátil ji „kvůli frustraci z neúspěchu“. Zhruba měsíc se pokoušel získat nějakou ženu. Jezdil po městě na kole a pokoušel se je oslovit. Když se mu nepodařilo žádnou získat, náhodně vybranou ženu brutálně napadl, řekl mluvčí Maierhofer.

Pachatel je obviněn z pokusu o vraždu a vyšetřovatelé se snaží zjistit, zda podobných napadení nemá na svědomí víc.

Reklama

Výběr článků

Načítám