Hlavní obsah

Muž v moskevském metru předstíral kolaps kvůli koronaviru, způsobil paniku a hrozí mu žalář

Moskva

Moskevští policisté zadrželi mladíka, který z žertu s několika společníky v metru sehrál záchvat po nákaze koronavirem. Spolucestující vyděsil tak, že v podzemce vypukla panika a mnozí začali prchat. O případu v pondělí informoval zpravodajský server Newsru.com s odvoláním na web ministerstva vnitra.

Článek

Incident se odehrál na začátku února. Mladík se zdravotní rouškou na obličeji se zhroutil na podlahu vagonu metra. Když se mu spolucestující pokusili pomoci, simuloval záchvat, při kterém škubal rukama a nohama. "Jeho společníci vykřikovali, že je nakažený nebezpečnou virovou infekcí, čímž vyvolali mezi cestujícími paniku," uvedla policie v komuniké. Scénku si mladíci natočili a video umístili na internet.

Podle moskevského metra se podobných scének v podzemce odehrálo v poslední době několik. "Nejsou to žerty, ale chuligánství. Obrátíme se na strážce zákona, aby chuligány dopadli a potrestali. Policie podle mluvčí ministerstva vnitra jednoho z podezřelých má, po ostatních pátrá.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Omluvil se, ale není mu to nic platné

V moskevské televizi zaznělo i jméno zadrženého mladíka. Karomatullo Džaborov podle stanice na policii sám zašel po telefonátu od strážců zákona a byl propuštěn poté, co se zavázal, že neopustí metropoli. Pak byl ale náhle znovu zadržen a soud má rozhodnout o uvalení vazby. Jeho obhájce jej hájí, že smyslem scénky bylo upozornit na nedostatek masek. Džaborov se za "sociální experiment" omluvil.

Za výtržnost ve veřejné dopravě hrozí v Rusku až pět let za mřížemi.

V Ťumeni, kde byl odhalen jeden ze dvou potvrzených případů koronaviru v Rusku, šprýmaři podle serveru zašli až tak daleko, že v kombinézách protichemické ochrany po ulicích před očima kolemjdoucích naháněli svého "nakaženého" společníka, než ho "dopadli" v jednom obchodě. I tito mladíci mají nyní opletačky se zákonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám