Hlavní obsah

Muž spáchal sebevraždu extrémně brutálním způsobem

Právo, Pavol Minarik

Mimořádně dramatický způsob sebevraždy si zvolil 57letý muž z obce Nowiny nedaleko Lublina na východě Polska. Motorovou pilou si odřízl hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na svůj odchod ze života se pečlivě připravil. „Zaplatil daně, napsal dopis na rozloučenou a své sestře zanechal plnou moc, ověřenou u notáře, aby mohla získat dispoziční právo k jeho dvěma bankovním kontům,“ uvedl v pátek deník Fakt.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Muž žil sám v domě rodičů, kteří před nedávnem zemřeli. Od té doby měl vážné psychické problémy, kvůli nim se i léčil. „Sebevraždu spáchal tak, že nastartovanou motorovou pilu si přitlačil k hrdlu. Hlava se nacházela poblíž těla. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by na smrti muže měl podíl ještě někdo jiný,“ napsal Fakt s odvoláním na informace policie z Lublina.

Z policejních statistik vyplývá, že v roce 2013 spáchalo sebevraždu 6100 Poláků, podle údajů polského Hlavního statistického úřadu (GUS) skutečný počet sebevražd je asi o 30 procent vyšší, v loňském roce překročil devět tisíc.

V Polsku počet dobrovolných odchodů ze světa stoupá už osmým rokem a patří k nejvyšším v zemích Evropské unie. Hlavní příčinou jsou sociální problémy, osobní a zdravotní těžkosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám