Hlavní obsah

Mobil zachránil ženě v Manchesteru život, zbrzdil letící matici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester/Londýn

Lise Bridgettové, která byla zraněna při pondělním atentátu v manchesterské aréně, zřejmě zachránilo život, že právě telefonovala. Mobilní telefon zbrzdil matici, která ji zasáhla, a i tak jí způsobila těžká zranění, uvedl její manžel podle čtvrteční zprávy BBC.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Záchranáři a policisté zasahující na místě útoku.

Článek

Bridgettová z velšského Gwineddu byla jako ostatní na koncertě Ariany Grande. Když koncert skončil, telefonovala. Matice vymrštěná explozí ji připravila o prostředníček na levé ruce, kterou mobil držela. Proletěla jí tváří a skončila v nosu.

„Skutečnost, že právě telefonovala, jí asi zachránila život,” uvedl její manžel Steve, který ji navštívil v nemocnici. „Matici její mobil nejen vychýlil, ale i výrazně zpomalil,“ dodal.

Další jména obětí

Poslední obětí, jejíž jméno bylo zveřejněno, se stala 50letá Wendy Fawellová, která jela na koncert se svou přítelkyní a jejími dětmi. Její známá byla při atentátu vážně zraněna.

Policie také zveřejnila jméno policistky zabité při atentátu. Elaine McIverová byla mimo službu na koncertě s partnerem a dětmi. Její přítel utrpěl vážná zranění Podle rodiny milovala hudbu.

Po smrti jsou i 19letý Liam Curry a jeho o dva roky mladší přítelkyně Chloe Rutherfordová. [celá zpráva]

Obětí atentátu se stala i čtrnáctiletá Eilidh MacLeodová ze skotského ostrova Isle of Barra, která jela na koncert se svojí přítelkyní Laurou MacIntyreovou. Lauřin otec zveřejnil na internetu fotografii obou dívek s tím, že se prohřešují. Laura skončila v nemocnici s těžkými zraněnými.

Zahynula i Olivia Campbellová, po níž v úterý zoufale pátrala její matka, která marně obvolávala nemocnice, hotely a policejní stanice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám