Hlavní obsah

Mladík postřelil v Německu ve škole studentku, pak se zabil

Novinky, ČTK, Welt Online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Mladý muž postřelil v pátek ráno na odborné škole v Kuselu v německém Porýní-Falcku jednu ze žákyň a následně obrátil zbraň proti sobě. Na následky svých těžkých zranění po převozu do nemocnice zemřel. Dívka není v ohrožení života. O incidentu informovala tamní policie.

Článek

Čtyřiadvacetiletého muže po postřelení 16leté studentky krátce před osmou hodinou ranní pronásledovalo několik učitelů, ale marně. Zadrželi jej až na místo přispěchavší policisté. Mladík si nato vstřelil kulku do hlavy.

Příčiny jeho jednání jsou neznámé. Policie nevylučuje, že šlo o zločin ze žárlivosti. Muž byl na škole nový a zřejmě si hledal známost.

Násilí na školách i za použití střelné zbraně se množí po celém světě, Německo nevyjímaje. Nejotřesnějším případem zůstává událost z dubna roku 2002, kdy devatenáctiletý student Gutenbergova gymnázia v Erfurtu Robert Steinhäuser zastřelil 12 učitelů, sekretářku školy, policistu, dva studenty a poté i sebe. Mstil se za to, že byl z ústavu vyloučen.

Reklama

Výběr článků

Načítám