Hlavní obsah

Mladé ženě 30krát lékaři stanovili špatnou diagnózu. Pak zemřela na rakovinu

Vinou opakovaných špatných diagnóz lékařů zemřela ve Velké Británii 33letá žena. Lékaři během tří desítek prohlídek nebyli schopni poznat, že matka čtyř dětí Jeannine Harveyová trpí rakovinou děložního hrdla. Když osm centimetrů velký nádor odhalili, bylo už pozdě.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena trpěla velkými bolestmi, rakovinu jí diagnostikovali pozděVideo: vimeo.com

 
Článek

Harveyová zemřela v červenci, ale o případu teprve nyní informoval deník Daily Mail. „Byla v agónii, bolest ji úplně ochromovala, ale nikdo ji neposlouchal,“ řekla listu sestra Harveyové. Léčbu, které se pacientce dostalo, popsala jako ze středověku.

Jeannine Harveyová z Rowley Regis v oblasti West Midlands měla podle ní takové bolesti, že nemohla sama vstát z postele. Ani přes četné návštěvy tří nemocnic ale nikdo nebyl schopen odhalit příčinu jejích potíží. Domnívali se, že by mohla mít natržený vaz, vyhřezlou ploténku, nebo narušenou pojivovou tkáň.

Foto: Profimedia.cz

Jeannine Harveyová

Žena si poprvé stěžovala na bolest levé nohy a břicha v prosinci 2011. Ultrazvuk potvrdil podezření na nádor v pánevní oblasti, nicméně po laparoskopii provedené o šest týdnů později se zdálo, že identifikovaný problém mezitím zmizel. Bolesti se ale vrátily a následoval řetězec marných návštěv u dalších lékařů.

Když se přišlo na rakovinu dělohy, bylo na záchranu života pozdě. Harveyová zemřela osm měsíců po prvních krevních testech, které potvrdily, že něco není v pořádku.

Jeannine Harveyová žila sama se čtyřmi svými dětmi, z nichž nejmladšímu jsou dva roky. O potomky se nyní stará otec dvou nejmladších.

Mluvčí nemocnic, kde se žena léčila, Daily Mailu řekl, že bude zahájeno vyšetřování případu mladé ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám