Hlavní obsah

Miliardář Děripaska si koupil vilu v Bratislavě, ruským boháčům jsou Slováci blízcí

Právo, Ivan Vilček

V lukrativní části bratislavského Starého Města koupil vilu ruský miliardář Oleg Děripaska (46). Zaplatil za ni údajně pět miliónů eur (137 miliónů Kč).

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislavská vila, kterou koupil Oleg Děripaska

Článek

Majetek Děripasky se odhaduje na 12,3 miliardy eur (přes 338 miliard korun). Podobně jako další oligarchové i Děripaska zbohatl po změně režimu ve velké privatizaci. Stojí v čele několika velkých společností. Ovládá největší hliníkovou firmu světa Rusal, automobilku GAZ, firmu na výrobu letadel Aviacor a má podíl v rakouské stavební firmě Strabag.

V Bratislavě bude mít sídlo v luxusní vilové čtvrti, nedaleko velvyslanectví Ruské federace. Historická vila byla delší čas neobývaná.

„Kdysi tady sídlilo několik firem, ale už delší čas jsem tady nikoho neviděla,“ řekla deníku Nový čas obyvatelka Kuzmányho ulice, kde vila stojí. Děripaskova manželka má rakouské občanství a z Bratislavy je to do Vídně jen necelých 60 kilometrů.

V bratislavské čtvrti Devín postavil obrovskou haciendu další ruský podnikatel Alexej Beljajev (57). Realitní makléři potvrzují zvýšený zájem ruských boháčů o bratislavské nemovitosti. Rusům je údajně blízká slovenská mentalita a lákají je také ceny zdejších nemovitostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám