Hlavní obsah

Migranti u Calais zatarasili dálnici, řidič dodávky po nehodě zahynul

– Calais

Na dálnici u francouzského přístavního města Calais zahynul řidič polské dodávky. Havaroval kvůli umělým zátarasům, jež na vozovku vrší běženci ve snaze zpomalit auta směřující za Lamanšský průliv do Velké Británie a naskočit do nich.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič zahynul poté, co u Calais narazil do zátarasu, který na silnici dali běženciVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se podle místních médií stala v úterý brzy ráno na dálnici A16 zhruba 12 kilometrů východně od Calais.

Dodávka registrovaná v Polsku narazila do jednoho ze dvou kamiónů před ní, které byly kvůli zátarasu nuceny zastavit. Řidič dodávky už nestačil zabrzdit, dodávka se po nárazu vzňala a řidič na místě zahynul.

Francouzská policie v souvislosti s případem vzala do vazby devět Eritrejců. Ti se podle agentury AFP schovali do korby jednoho ze stojících kamiónů. Běženci čelí obvinění ze zabití z nedbalosti a narušování dopravy.

Zůstávají i po vystěhování

V okolí Calais žijí znovu stovky migrantů, kteří sní o tom, že se dostanou do Británie. Dříve jich v místním táboře, přezdívaném Džungle, žilo okolo 7000, pak ale loni francouzské úřady tábor rozebraly a běžence rozvezly jinam.

Nejedná se o první tragický případ kvůli narušování dopravy migranty, kteří autům do cesty házejí kameny či pneumatiky, aby je zpomalili nebo zastavili, a oni tak mohli na ně naskočit. Loni v říjnu tam kvůli překážkám na vozovce britský motorista srazil eritrejského běžence.

Foto: Mapy.cz

Lamanšský průliv

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám