Hlavní obsah

Migranti se vylodili na španělské nudapláži a rozutekli se

Šok zažili turisté na pláži v jihošpanělském městě Tarifa. Najednou k pláži připlul nafukovací člun, z něhož se začali vyloďovat afričtí migranti. Pikantní je, že běženci se dostali na pláž, kterou využívají většinou nudisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti se vylodili na španělské nudaplážiVideo: Reuters

 
Článek

Překvapení lidé jen přihlíželi, jak migranti vyskakují do vody a následně zběsile prchají do lesa, aby utekli svým pronásledovatelům - španělské pohraniční stráži. Zatím není jasné, jestli se policistům podařilo někoho z nich dopadnout.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Výletníci jen přihlíželi vylodění migrantů.

Někteří výletníci byli natolik pohotoví, že vytáhli mobilní telefony a celou „invazi“ si natáčeli a fotili. Běženci přišli zřejmě z Maroka. Město Tarifa se totiž nachází pouhých 14 kilometrů od afrického pobřeží. Trajektem, který z tarifského přístavu vyjíždí několikrát za den, se člověk ocitne za 35 minut v marockém Tangeru a za 40 minut na Gibraltaru.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Migranti prchali přes pláž do blízkého lesa.

Španělsko se stává momentálně hlavním cílem migrantů. Starostové přístavních měst jsou zoufalí z jejich náporu.

José Ignacio Landaluce, starosta španělského přístavu Algeciras tvrdí, že se jeho město stalo novou Lampedusou (italský ostrov poblíž Tuniska) poté, co jen za poslední týden dorazilo do města 1600 migrantů.

„Doufám, že unie pracuje na globálním řešení. Teď je to náš problém, ale zítra nebo za týden či měsíc to bude problém celého srdce Evropy,“ řekl Landaluce.

Reklama

Výběr článků

Načítám