Hlavní obsah

Matku dvou dětí na Slovensku umučila vlastní sestra se švagrovou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

K brutálnímu činu došlo na Silvestra na jihu Slovenska, kde 29letou ženu napadla její vlastní sestra se švagrovou. Matka dvou dětí utrpěla vážná zranění a po několika dnech v nemocnici zemřela. Sestře a švagrové hrozí 9 až 12 let vězení.

Foto: Facebook/Policie SK

Příbytek obviněných žen

Článek

Ke smrtícímu útoku došlo v obci Husiná v okresu Rimavská Sobota. Z příbytku, kde bydlí bezdomovci, poslala sestra se švagrovou Máriu pro dřevo.

Když žádné nepřinesla, obě ženy ji začaly bít a kopat po celém těle.

Foto: Policie SR

Ženy obviněné ze zabití příbuzné.

„Poté ji vyvlekly ven a přivázaly ji ke sloupu přístřešku, kde ji nechaly v mrazu minimálně dvě hodiny. I tam do ní kopaly a mlátily ji,“ uvedl server tvnoviny.sk.

Pomoci se jí dostalo až 3. ledna

Po několika hodinách přenesly Máriu do příbytku a nechaly ji ležet na posteli. „Mladá žena nejedla ani nepila a ležela tam až do čtvrtka 3. ledna. Až pak k ní na naléhání dalších příbuzných přivolaly sanitku,“ informovala banskobystrická policejní mluvčí Mária Faltániová. Mária po dvou dnech v nemocnici zemřela. Zůstaly po ní dvě malé děti.

Foto: Policie SR

Příbytek obviněných žen

Lékař konstatoval, že její zranění způsobila jiná osoba a policie zadržela dvě ženy ve věku 24 a 34 let. I když ze začátku zapíraly, nakonec se sestra a švagrová ke všemu přiznaly. Obě byly obviněny ze zločinu omezování osobní svobody a ze zločinu zabití. V pondělí 7. ledna byla na obě ženy uvalena vazba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám