Hlavní obsah

Matka ve Francii vyhodila děti v pyžamech na ulici a ujela, dostala podmínku

Případ, který řešil soud ve francouzském městě Laon (120 kilometrů severovýchodně od Paříže) tamější justice nezažila. Rodiče dvou chlapců ve věku čtyři a šest let se už nechtěli o své potomky starat. Co s nimi, vyřešila jejich pětadvacetiletá matka po svém. Vyhodila je v pyžamu na ulici a odjela. Za jejich chování soud rodiče potrestal osmiměsíční podmínkou.

Foto: Profimedia.cz

Soud ve městě Laon

Článek

Povedený manželský pár se vloni rozvedl. Soud tehdy rozhodl, že otec bude mít děti v péči během týdne, o víkendu je bude mít na starost jejich matka. Už tehdy ale oba rodiče dávali značně najevo, že je děti obtěžují a rádi by se jich zbavili.

Situace eskalovala, když otec jednoho dne vzal oba chlapce a odvezl je ke své bývalé manželce. Ta protestovala a odmítala si je vzít k sobě. Muž přesto děti před bytem ženy nechal a ujel. Později odpoledne žena děti naložila do auta a odvezla mu je zpátky. Muž doma nebyl, to ale ženě nevadilo.

Vyhodila je, jako kdyby její synové byli odpad
státní zástupce

Chlapce oblečené jen v pyžamech vysadila na ulici i s taškami, sedla do auta a jela pryč. To, že venku prší a šestiletý chlapec s křikem běží za autem, ji nechalo naprosto klidnou.

„Vyhodila je, jako kdyby její synové byli odpad,“ prohlásil státní zástupce Philippe Vignon. O chlapce se postaral soused, který zavolal policisty. Když policie kontaktovala oba rodiče. Jak matka, tak otec nechtěli o dětech nic slyšet.

Oba skončili kvůli svému chování k dětem před soudem a vyfasovali trest v podobě osmiměsíční podmínky. Děti skončily v pěstounské rodině. Rodiče by je měli jednou za měsíc na hodinu navštívit.

„Nemůžete se rozhodnout, že už své děti nebudete chránit. Pokud máte potíže, můžete žádat o pomoc, ale stále zůstáváte rodičem," uvedl státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám