Hlavní obsah

Máme tu Abdeslama, alarmovali policii lidé z východoslovenské vesnice

– Senné
Právo, ivi (Bratislava)

Speciální jednotka slovenské policie vyrazila ve čtvrtek do vesnice Senné na východě země s cílem zadržet hledaného teroristu Salaha Abdeslama, unikajícího spolupachatele útoků v Paříži. Akce však vyšla naprázdno.

Foto: francouzská policie

Francouzská policie pátrá po 26letém Salahu Abdeslamovi. Varovala, že může být nebezpečný.

Článek

Obyvatelé obce oznámili policii, že se ve vsi pohybuje podezřelé auto, z něhož vystoupil snědý muž nápadně podobný Salahu Abdeslamovi. Slovenští policisté dostali rovněž tip od svých maďarských kolegů.

„Vozidlo bylo vzápětí lokalizováno v okresu Michalovce,“ řekla policejní mluvčí Jana Mésarová televizi Joj.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté proto vyrazili na místo a obklíčili dům, do něhož muž vešel. V domě však našli pouze romské bratry, kteří delší čas pracovali ve Velké Británii a nyní se vrátili na Slovensko. Policisté prohledali dům i automobil, ale nic podezřelého nenašli.

Ján Goroľ (20) tvrdí, že už v Maďarsku si všiml, že je sledují. „Měli nějakou fotografii a mysleli si, že já jsem ten terorista,“ kroutil hlavou. Společně s bratrem Miroslavem (30) přicestovali z Velké Británie, kde pracují.

„Policie nepodceňuje žádná oznámení od občanů a důsledně prověřuje všechna oznámení podobného typu,“ dodala policejní mluvčí.

Salah Abdeslam jako jediný z pachatelů atentátů v Paříži z 13. listopadu uprchl a dodnes se skrývá. Útoky si vyžádaly 130 mrtvých. Před masakrem se údajně pokoušel rekrutovat spolubojovníky z řad uprchlíků uvízlých na nádraží v Budapešti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám