Hlavní obsah

Mám poruchu, vysvětloval Slovák svou rychlost 236 km/h

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Originální výmluvu si našel Slovák, který se počátkem tohoto týdne po dálnici mezi Trnavou a Bratislavou řítil rychlostí 236 kilometrů v hodině. Podle policejního viceprezidenta Ľubomíra Ábela řidič řekl, že má takovou technickou závadu na vozidle, kvůli níž nemůže jet pomalu, a proto pospíchá do servisu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Řidič luxusního nissanu zpomalil, až když ve zpětných zrcátkách uviděl majáky policejního vozu. Na otázku policistů, kam tolik pospíchal, se Slovák vymluvil na závadu.

Nic mu to nebylo platné a na místě mu byla uložena pokuta ve výši 650 eur (17 500 korun).

Za horšího počasí přibylo nehod

Změna počasí a nepřiměřeně rychlá jízda se podepsaly na řadě nehod, které se tento týden staly na slovenských silnicích.

„Na silnicích je mnohem víc policistů, protože hlavní příčinou tragických nehod je překročení maximálně povolené rychlosti,“ dodal Ábel pro televizi Joj.

V pondělí na severním Slovensku sněžilo a nepříznivé počasí se podepsalo například pod dopravní nehodou na horském přechodu Donovaly. Dodávka v důsledku smyku na mokré vozovce narazila do polského kamiónu. Na místě zahynuli dva muži ve věku 20 a 21 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám