Hlavní obsah

Maďarská vláda nařídila zrušit smlouvy s operátorem, který přestal sponzorovat oblíbeného zpěváka

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarský Telekom ve středu zrušil sponzorskou smlouvu s populárním maďarským zpěvákem Ákosem, který je oblíbencem vládních představitelů. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat a vláda nařídila všem ministerstvům a státním institucím, aby vypověděly smlouvy s Magyar Telekomem na používání mobilního internetu.

Foto: akos.hu

Zpěvák Ákos Kovács.

Článek

Zrušením sponzorské smlouvy reagovala společnost Magyar Telekom na zpěvákova kontroverzní slova o úloze žen ve společnosti.

Ákos v rozhovoru pro televizi Echo TV uvedl, že úkolem žen není vydělávat tolik jako muži a ženská rovnoprávnost není normální. Podle něho je úkolem žen někomu patřit a přivést někoho na svět.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács agentuře MTI řekl, že taková forma diskriminace za rozdílné názory je v Maďarsku nepřípustná.

„Vláda byla zděšena zprávami o krocích Magyar Telekomu a je přesvědčena, že jsou v rozporu s duchem i literou maďarské ústavy,“ uvedl Kovács.

Konstatoval, že něco takového je snad možné v Německu, čímž poukázal na většinového vlastníka maďarského Telekomu, kterým je Deutsche Telekom. „V Maďarsku je nepřípustné, aby byl někdo diskriminován na základě názoru,“ dodal mluvčí.

Anketa

Souhlasíte s výrokem maďarského zpěváka Ákose, že ženy nemají vydělávat, ale někomu patřit a rodit?
Ano
22,6 %
Ne
77,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1137 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám