Hlavní obsah

Maďaři viní slovenské operátory z krachu svého favorita v Eurovizi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava/Budapešť

Neúspěch maďarské zástupkyně v písničkové soutěži Eurovize Kati Wolfové způsobil další spor mezi Slovenskem a Maďarskem. Maďaři tvrdí, že hlasy příslušníků maďarské menšiny z jižního Slovenska se do soutěže nezapočítaly s přičiněním slovenských mobilních operátorů.

Foto: Profimedia.cz

Kati Wolfová

Článek

Maďarská média označila za nepochopitelné, že Wolfová dostala víc hlasů například na Islandu, než na Slovensku, kde žije půl miliónu Maďarů. Hlasující ze Slovenska totiž dostali obratem SMS s textem „Obsah zprávy není povolen“ a jeho hlas nebyl započítán.

Maďaři tvrdí, že Wolfová patřila se svou písní What about my dreams mezi favority soutěže. Zpěvačka zvítězila například u finských posluchačů, ale hlasy ze Slovenska jí v konečném účtování chyběly.

Podle maďarských médií v tomto kontextu ani nepřekvapí, že v oficiálním hlasování jednotlivých států nedostala Wolfová od Slovenska ani jeden bod. Výsledky soutěže se vyhlášují na základě součtu hlasů diváků a odborné poroty ze všech zúčastněných států.

Reklama

Výběr článků

Načítám