Hlavní obsah

Maďaři naočkovaní čínskou vakcínou si jezdí do Rumunska pro Pfizer

Maďarsko

Maďarka Tamara Vargová nejela nikam daleko. Vyrazila si nejkratší cestou doslova kousíček za hranice do rumunského města Oradea. Nemířila ani za příbuznými, ani za nákupy, ale za injekcí.

Foto: Profimedia.cz

Očkování na parkovišti před velkoobchodem s čínským zbožím v Bukurešti

Článek

„Není to tak, že bych u nás musela čekat týdny, či dokonce měsíce. Přijela jsem si pro klid na duši,“ vysvětluje v televizi RTL.

Maďaři, kteří dostali vakcínu od čínské společnosti Sinopharm a mají pochybnosti o její účinnosti, cestují do Rumunska, aby se nechali „doočkovat“ vakcínou od konsorcia Pfizer/BioNTech.

Zpravodajský server 24.hu připomněl, že testy u několika seniorů starších šedesáti let potvrdily nedostatek protilátek po očkování oběma dávkami čínské vakcíny.

Parkoviště lákají

Na Facebooku mezitím vznikla skupina, na jejíž stránce již více než stovka Maďarů zveřejnila negativní výsledky několika laboratorních testů na protilátky.

ČR uzná Srbům, Maďarům a Slovákům očkování Sputnikem i Sinopharmem, řekl Vojtěch

Domácí

Server připomněl, že rumunský očkovací protokol je méně přísný, což využívají maďarští občané, kterým domácí očkování neposkytlo potřebnou ochranu proti novému koronaviru. Na hromadných očkovacích místech na parkovištích u nákupních center v Rumunsku totiž očkují občany kteréhokoli členského státu Evropské unie bez registrace.

„Stálo mě to méně času než velký sobotní nákup,“ uzavírá Tamara Vargová.

V Maďarsku dosud naočkovali 5 411 431 lidí. Z nich 4 491 113 už dostalo druhou dávku.

Reklama

Výběr článků

Načítám