Hlavní obsah

Londýnský policista se přiznal k vraždě Britky Everardové

Novinky, mso
Londýn

Londýnský policista Wayne Couzens (48) se v pátek přiznal k vraždě 33leté marketérky Sarah Everardové. Ta zmizela na začátku března při večerní procházce na jihu Londýna. Její tělo se našlo o týden později. Couzens se už před měsícem přiznal k únosu a znásilnění, k vraždě se ale dosud odmítal doznat.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Everardová zemřela v březnu letošního roku

Článek

Everardová byla naposledy spatřena 3. března, když přibližně v devět hodin večer opustila dům své kamarádky v Claphamu na jihu Londýna.

Ve 21:32 její pohyb zachytila kamera projíždějícího policejního auta. O tři minuty později pak natočila kamera v linkovém autobusu zřejmě moment, kdy byla unesena Couzensem, který si o několik dní dříve pronajal dodávku značky Vauxhall Astra.

Policista se přiznal k únosu a znásilnění Britky Everardové. Vraždu odmítl

Evropa

Po únosu Everardové Couzens opustil Londýn. Vyšetřovatelům se však následně podařilo vypátrat, že za únosem stojí právě on, toho času zaměstnanec londýnské policie.

Zmizení Everardové nahlásil její přítel, se kterým chvíli před únosem telefonicky hovořila. Tělo marketérky vyšetřovatelé našli o sedm dní později v tašce v kentském lese u města Ashford. Oběť identifikovali podle zubů, což svědčilo o tom, že bylo tělo k nepoznání.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý policista Wayne Couzens se přiznal k vraždě Everardové

Obviněný policista se už minulý měsíc objevil u soudu přes videohovor z věznice Belmarsh. Soudci se tehdy přiznal k únosu a znásilnění Everardové. Doznat se k její vraždě však odmítl.

Proces s Couzensem je předběžně naplánován na říjen letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám