Hlavní obsah

Letadlo s novým britským ministrem Johnsonem muselo nouzově přistát

Londýn
Aktualizováno

Letadlo s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem muselo v neděli nouzově přistát na letišti v Lutonu. Letoun měl technické problémy, nejspíš s hydraulikou. Jak potvrdila britská diplomacie, pro Johnsona to znamenalo jen menší zdržení a zanedlouho pokračoval ve své cestě do Bruselu. Informoval o tom britský deník The Guardian.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Britský ministr zahraničí Boris Johnson

Článek

"Během letu stroje RAF z Londýna do Bruselu, který měl na palubě ministra zahraničí a jeho tým, se v neděli odpoledne vyskytly určité technické problémy, které donutily letoun přistát na letišti v Lutonu," uvedl mluvčí britské diplomacie.

"Ministr zahraničí poděkoval posádce letounu RAF za jejich profesionalitu. Je rovněž vděčný letišti v Lutonu za krátkou neplánovanou návštěvu. Po krátkém zpoždění ministr pokračoval jinými prostředky ve své cestě do Bruselu," dodal mluvčí bez bližšího upřesnění.

Během nouzového přistání letounu byl na letišti pozastaven provoz a nevzlétla ani nepřistávala žádná jiná letadla, poznamenal deník The Guardian.

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Bývalý londýnský starosta Boris Johnson byl hlavní tváří kampaně Leave.

V Bruselu se má Johnson setkat s šéfkou unijní diplomacie Federikou Mogheriniovou a v pondělí se zúčastní svého prvního jednání ministrů zahraničí EU.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám