Hlavní obsah

Kvůli stávce zrušili v Německu stovky letů včetně několika do ČR

Berlín

Kvůli úterní stávce bezpečnostního personálu na osmi německých letištích včetně Hamburku, Mnichova nebo Frankfurtu nad Mohanem budou zrušeny stovky letů. Týká se to i některých spojů s Českou republikou.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ruší se stovky spojů.

Článek

Jen letiště ve Frankfurtu, kterým jako nejfrekventovanějším v Německu projde kolem 13 000 cestujících denně, počítá se zrušením 570 odletů a příletů z 1200 plánovaných. Odpadne mimo jiné nejméně sedm startů a přistání letadel spojujících Frankfurt s Prahou.

Nejméně desítky letů podle svých webových stránek ruší i letiště v Hamburku a Mnichově. Podobná situace zřejmě bude i na všech zbývajících letištích dotčených stávkou, tedy v Lipsku/Halle, Drážďanech, Brémách, Hannoveru a Erfurtu.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Frankfurtské letiště

Už v minulém týdnu kvůli stávce bezpečnostního personálu zrušila letiště v Berlíně, Kolíně nad Rýnem/Bonnu, Stuttgartu a Düsseldorfu dohromady více než 670 letů. [celá zpráva]

Stávky mají být podle odborů Verdi jasným signálem pro zaměstnavatele, aby poskytli lepší nabídku zhruba 23 000 bezpečnostním pracovníků na německých letištích. Odbory požadují zvýšení hodinové mzdy na 20 eur (511 korun). Dosud někteří ze zaměstnanců v tomto sektoru berou jen 12,90 eur (331 korun) na hodinu. Příští vyjednávací kolo se má uskutečnit 23. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám