Hlavní obsah

Kvůli hrozbě bombou přerušili soud s Pussy Riot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Policie ve čtvrtek nakrátko vyklidila budovu moskevského soudu, kde čtvrtým dnem pokračuje proces s členkami skupiny Pussy Riot. Důvodem byla anonymní telefonická hrozba pumového útoku. Při prohlídce se však žádná bomba nenašla a soud pokračuje.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

PÁTEK: Kapela Pussy Riot čeká na předběžné líčení v Moskvě.

Článek

Telefon zazněl ve chvíli, kdy soudkyně zvažovala další žádost obhajoby, aby rezignovala kvůli ignorování námitek a připouštění nerovnosti stran. Následně byl soud evakuován a prohledali jej policisté se psy, zatímco návštěvníci se museli vzdálit na nejméně 150 metrů od budovy.

Podle mluvčí soudu není třeba se událostí příliš vzrušovat, podobné výhrůžky prý obvykle zaznívají proto, aby přerušily přelíčení.

Pussy Riot před prezidentskými volbami  zazpívaly v moskevském chrámu Krista Spasitele "punkovou modlitbu" o názvu "Bohorodičko, vyžeň Putina". Protestovaly tak proti výzvám hlavy pravoslavné církve, patriarchy Kirilla, aby věřící hlasovali pro Putina.

BEZ KOMENTÁŘE: Pussy Riots zadrželi v únoru v centrálním moskevském kostele kvůli skladbě Bohorodičko, vyžeň Putina!

Ve vazbě jsou obžalované už pátý měsíc, ačkoliv dvě z nich mají malé děti.

Obhajoba odhaduje, že vzhledem k dosavadnímu tempu procesu by rozsudek mohl zaznít nejdříve příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám