Hlavní obsah

Kuciakův vrah chce dohodu o vině a trestu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý profesionální voják Miroslav Marček (36), který se před časem přiznal k loňské vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka (27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (27), usiluje podle deníku Nový čas o dohodu o vině a trestu. Podobně postupuje i další obviněný z vraždy Tomáš Szabó (41), který měl dělat Marčekovi v den vraždy řidiče.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček

Článek

Podle Nového času oba spolupracují na vyřešení případu a mají být vyčleněni k samostatnému soudnímu řízení.

„Tuto informaci nemohu potvrdit,“ řekla Szabóova obhájkyně Ivana Kochanská. Marčekův právní zástupce Martin Endrödy to odmítl jakkoli komentovat. „Marček a Szabó mohou teoreticky dostat podobné snížení trestu jako Andruskó,“ připustil právník Róbert Bános.

Řeč je o dalším obviněném, kterým je zprostředkovatel vraždy Zoltán Andruskó, jenž od začátku spolupracuje s policií, v případě vystupuje jako svědek a s prokurátorem uzavřel dohodu o vině a trestu. Dohodu musí ještě schválit specializovaný trestní soud. Tím by si Andruskó mohl výrazně snížit trest. Nový čas odhaduje, že by mohl strávit za mřížemi jedenáct let.

Jeden z obviněných z Kuciakovy vraždy uzavřel dohodu o vině a trestu

Evropa

„U hlavního přelíčení by tak na lavici obžalovaných mohli zasednout pouze Marian Kočner (56) a Alena Zsuzsová (45),“ upozornil list Nový čas. Kočner a Zsuzsová jsou podle policie údajnými objednavateli vraždy.

Celý soudní proces by tak mohl mít rychlejší spád. „Vyšetřovací spis má přes 25 tisíc stránek a desítky příloh. Obžaloba má 93 stránek,“ uvedla mluvčí úřadu speciální prokuratury Jana Tökölyová. Marček se v průběhu vyšetřování k vraždě přiznal. Policie původně považovala za střelce Szabóa.

V Kuciakově kauze obžalovali čtyři lidi

Evropa

Prokurátor speciální prokuratury podal letos v říjnu k soudu obžalobu vůči čtyřem obviněným v případě vraždy novináře a jeho snoubenky. „Za úkladnou vraždu mladého páru hrozí čtveřici Marček, Szabó, Zsuzsová a Kočner doživotí,“ konstatoval Nový čas.

Novinář Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová byli zastřeleni 21. února 2018 ve svém domě v obci Veľká Mača v okrese Galanta.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenská policie rozpustila tým „Kuciak”

Po pondělním podáním obžaloby v případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové rozpustil slovenský policejní prezident vyšetřovací...

Kočner dal sledovat generálního prokurátora

Podnikatel Marian Kočner, který je obviněn z objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka, dal sledovat kromě novinářů také slovenského generálního prokurátora...

Výběr článků

Načítám