Hlavní obsah

Královna si oddychla: Srdeční procedura prince Philipa dopadla úspěšně

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Vévoda z Edinburghu princ Philip podstoupil ve středu úspěšnou, blíže neupřesněnou, srdeční proceduru. Oznámil to Buckinghamský palác. V londýnské nemocnici sv. Bartoloměje zůstane téměř stoletý manžel britské panovnice Alžběty II. ještě několik dní na pozorování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Philip na záběrech z let 2017 - 2020Video: AP

 
Článek

„Vévoda z Edinburghu včera podstoupil v nemocnici sv. Bartoloměje úspěšnou proceduru kvůli již dřívějším srdečním problémům,” uvedl palác v prohlášení.

Princ Philip byl před dvěma týdny hospitalizován v soukromé nemocnici krále Edwarda VII. poté, co se mu na hradě Windsor udělalo špatně. Do nemocnice sv. Bartoloměje ho zdravotníci převezli v pondělí, zřejmě kvůli plánované operaci.

V nemocnici zůstane ještě několik dní kvůli odpočinku a další léčbě. Deník Guardian podotýká, že jde o Philipův dosud nejdelší pobyt v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z Nemocnice krále Edwarda VII. převezli tajně pacienta.Video: AP

Vévoda z Edinburgu strávil většinu lockdownu zavřený v sídle Windsor spolu s královnou. Oba obdrželi první dávku vakcíny proti koronaviru v lednu tohoto roku.

Manželství s panovnicí Spojeného království trvá již 73 let. Princ Phillip oslaví 10. června sté narozeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám