Hlavní obsah

Král Juan Carlos se soudu o otcovství vyhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Španělský nejvyšší soud se nebude zabývat žalobou Belgičanky Ingrid Sartiauové, která tvrdí, že je nemanželskou dcerou bývalého krále Juana Carlose I. Soud se původně v lednu rozhodl, že případ projedná. Po odvolání se někdejšího monarchy však stanovisko změnil, informovala ve středu agentura EFE.

Foto: Reuters

Španělský král Juan Carlos I.

Článek

Sartiauová tvrdí, že Juan Carlos měl poměr s její matkou v polovině šedesátých let. Tehdy sice už byl ženatý, ale nebyl ještě králem.

Podobně jako ona se o svá práva hlásí 58letý číšník z Katalánska Alberto Solá Jiménez, jenž tvrdí, že je nemanželským synem Juana Carlose.

Jiménez a Sartiauová před třemi lety podstoupili testy DNA, které ukázaly, že s 91procentní pravděpodobností mají společného rodiče.

O tom, zda se bude Jiménezovým případem zabývat, ještě španělský soud nerozhodl.

K soudům oba případy doputovaly teprve nyní, neboť král byl chráněn imunitou. O tu přišel, když loni v červnu abdikoval ve prospěch svého syna, krále Filipa VI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám