Hlavní obsah

Konstruktér odsouzený za rozřezání novinářky v ponorce dostal ve vězení výprask

Dán Peter Madsen, který ve své ponorce rozřezal novinářku Kim Wallovou, byl ve vězení zmlácen takovým způsobem, že skončil v péči lékařů, napsal německý deník Bild. Sedmačtyřicetiletého konstruktéra napadl pěstmi ve středu ve věznici Storström 18letý vězeň. Co bylo příčinou incidentu a kdo ho vyvolal, zatím není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Dánský konstruktér Peter Madsen

Článek

Po potyčce skončil Madsen ve vězeňské nemocnici. Jeho právní zástupce bude žádat přeložení do jiné věznice, ačkoliv zařízení Storström patří k nejmodernějším v zemi.

Madsen byl odsouzen na doživotí letos 25. dubna. Soud ho shledal vinným z vraždy, kterou spáchal vloni 10. srpna na ponorce, kterou sám zkonstruoval. Vyšetřování prokázalo, že Wallovou mučil, sexuálně zneužil a poté zavraždil. Její mrtvé tělo potom rozřezal a hodil do moře.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédská novnářka Kim Wallová

Proti délce trestu se konstruktér odvolal. Na odvolací řízení nyní čeká ve vazbě.

V rozhovoru pro rádio vzpomínala matka zavražděné novinářky Ingrid na den, kdy se rodina dozvěděla, že jejich dcera zemřela.  Byl to nejstrašnější den, jaký rodina kdy zažila.

„V půl šesté ráno 11. srpna zazvonil telefon. Její přítel ji u nás hledal. Veškerá naděje zmizela, když v pět odpoledne dorazila policie a sdělila nám, že jim Madsen oznámil nehodu, při které Kim zemřela,“ vzpomíná Ingrid Wallová. Vybavila si, jak ji policie žádala o nějakou osobní věc Kim.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče zavražděné novinářky Ingrid Wallová and Joachim Wall.

„Mnozí se nás zeptali, jak to zvládáme. Odpovědí je, že moc možností nemáme. Musíme žít dál. Kdyby nás smrt Kim zlomila, zlo by opět zvítězilo,“ řekla.

Poděkoval za podporu, které se rodině dostávalo od mnoha lidí a dodala: „Kim je stále s námi, navždy“.

Reklama

Výběr článků

Načítám