Hlavní obsah

Konec výjimek. Slovensko bude vyžadovat při vstupu negativní test od všech

Právo, ivi
Bratislava

Od sedmého prosince bude Slovensko vyžadovat na hranicích negativní výsledek antigenního testu koronavirus. Podle slovenského ministra zdravotnictví Mareka Krajčího se toto opatření vztahuje na všechny přijíždějící.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Slovenští policisté kontrolují řidiče přijíždějící na Slovensko z České republiky.

Článek

Dosud měli výjimky například pendleři a studenti. „Od sedmého prosince se bude vztahovat povinnost negativního antigenního testu ne staršího než dva týdny na všechny,“ řekl Krajčí v pátek. Výjimku budou mít jen cestující, kteří Slovenskem pouze projíždějí.

S koronavirem je nutné bojovat jako kdysi s komunisty, řekl Matovič

Koronavirus

Podle ministra už vyprchal efekt plošného testování a křivka infikovaných začíná na Slovensku opět stoupat. Průměrný počet úmrtí spojených s covid-19 je v současnosti 30 případů denně. „Nejvážnější je situace v Prešovském a Žilinském kraji,“ dodal Krajčí.

Skoro 2000 nakažených denně

Na Slovensku zaznamenali ve čtvrtek 1849 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a zemřelo 22 lidí. V nemocnicích je 1480 pacientů s potvrzeným covid-19, z toho 101 na JIP a 122 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 103 106 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 771 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám