Hlavní obsah

Ke španělským poslancům promlouvala osmiletá transexuálka

Velkou pozornost vyvolalo v úterý na sociálních sítích video s projevem osmileté holčičky, která v regionálním parlamentu na jihozápadě Španělska vyzvala politiky, aby bojovali proti diskriminaci lidí s menšinovou sexuální orientací. Sama školačka o sobě prohlásila, že je transsexuálka a že jen díky svému okolí se cítí šťastná.

Foto: https://www.consorciomerida.org

Sídlo regionálního parlamentu v Meridě

Článek

"Jmenuji se Elsa a je mi osm let. Není to poprvé, co se na tomto místě o mně mluví. Před čtyřmi lety tu byla moje matka a vyprávěla můj příběh. Jsem transsexuální děvče, bydlím v Arroyo de San Serván," četla z napsaného projevu před užaslými regionálními poslanci v Méridě. Popsala, že za poslední čtyři roky prošla důležitou cestu ke štěstí. Zdůraznila ale, že spokojená je hlavně díky svému okolí i spolužákům a spolužačkám, kteří ji berou takovou, jaká je.

Jasno má už odmalička

Podle španělských médií se Elsa narodila jako chlapec, ale od malička se cítila být dívkou. V Méridě se v pondělí Elsa s matkou a dalšími dětmi zúčastnila semináře proti šikanování kvůli menšinové sexuální orientaci.

"Nejdůležitější, co tu chci říct, je toto: dámy a pánové, kteří se věnujete politice, pokračujte, i přes výhrůžky, v tvorbě zákonů, které uznávají, že lidé jsou různí. My transsexuálové máme právo být takoví, jací jsme," řekla Elsa ve zhruba jedenapůlminutovém projevu.

"Musíme pokračovat v bourání bariér a v boji proti nenávisti. Ta se léčí už od školy, která pokládá základy spravedlivější a rovné společnosti," prohlásila na semináři Blanca Martínová, předsedkyně parlamentu španělského autonomního regionu Extremadura.

Reklama

Výběr článků

Načítám