Hlavní obsah

Kampuschová přiznala, že ji únosce znásilňoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakušanka Natascha Kampuschová, kterou v jejích deseti letech unesl muž a následně ji téměř devět let věznil ve sklepě svého domu na kraji Vídně, poprvé přiznala, že byla znásilňována. Kampuschová to řekla pár dnů před premiérou filmu pojednávajícím o událostech, které ji potkaly.

Článek

„Už se cítím dost silná na to, vylíčit v plnosti příběh mého únosu,“ prohlásila podle serveru The Independent dnes 25letá Kampuschová. Ke znásilnění už nechtěla dál mlčet také proto, že zmínky o něm se dostaly na veřejnost prostřednictvím uniklých policejních záznamů.

Film nazvaný podle doby, kterou Kampuschová v zajetí strávila, tedy 3 096 dní, má premiéru tento týden v Německu a Rakousku. Ukazuje také, jak se únosce přivazoval ke své oběti a nutil ji k pohlavnímu styku.

Kampuschové bylo 10 roků, když ji 44letý Wolfgang Priklopil unesl za bílého dne na ulici, naložil do své dodávky a zavřel u sebe ve sklepě. Dívka tam strávila osm a půl roku. Nakonec se jí podařilo utéct. V srpnu 2006 narazili sousedi na pobledlou a vystrašenou 18letou ženu, jak se schovává na jejich zahradě.

Tentýž den později bylo objeveno Priklopilovo tělo bez hlavy na železniční trati za Vídní.

Policie se domnívala, že Priklopil jednal sám. Novější důkazy ale naznačují, že mohl mít komplice. V případu je několik nejasností a rakouské úřady proto požádaly o pomoc při vyšetřování německou policii a americkou FBI.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám