Hlavní obsah

Kamera zachytila slovenského policistu, jak surově zmlátil bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Značnou pozornost vyvolalo na Slovensku video, na němž je zachycený policista, který mlátí bezdomovce u obchodního domu ve městě Stará Turá na západě země. Tiskový odbor slovenského ministerstva vnitra zaslal Novinkám stanovisko, že případ už vyšetřuje úřad inspekční služby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Úřad inspekční služby se zabývá všemi okolnostmi incidentu. Příslušníci úřadu v současnosti vykonávají všechny úkony potřebné pro rozhodnutí o dalším postupu ve věci,“ uvedla v úterý Petra Freise z tiskového odboru kanceláře Ministerstva vnitra Slovenské republiky.

Na amatérských záběrech je vidět, jak policista mlátí bezdomovce, na ležícího muže pokládá nohu a křičí na něj, aby zmizel. Ostatní policisté jen přihlíží.

Policejní ředitel Peter Kovařík upozornil na širší souvislosti případu. „Věci nikdy nejsou černobílé. Pracovníci obchodního střediska si opakovaně stěžovali a žádali vyřešení situace, protože v okolí se zdržují bezdomovci a dělají velký nepořádek. Policejní hlídky proto v těchto místech vykonávají častější kontrolu,“ uvedl policejní prezident.

„Incidentu předcházelo nahlášení krádeže alkoholu bezdomovcem. Osoba, která se dopouštěla protiprávního jednání, odmítla uposlechnout výzvu k opuštění prostoru, byla agresivní a vyhrožovala policistovi vyvražděním celé jeho rodiny,“ zdůraznil Kovařík, který zároveň odsoudil neadekvátní přístup policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám