Hlavní obsah

Kaddáfího syna a jeho těhotnou ženu zatkla švýcarská policie

Právo, BBC, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽENEVA

Švýcarská policie zatkla a později propustila na vysoké kauce nejmladšího syna libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, Hannibala a jeho manželku, která je ve velmi pokročilém těhotenství. Podle rozhlasové stanice Radio Suisse Romande byl Hannibal Kaddáfí zadržen v úterý v ženevském pětihvězdičkovém hotelu President Wilson, když si dva jeho zaměstnanci stěžovali, že je fyzicky napadl.

Foto: Profimedia.cz

Hannibal Kaddáfí

Článek

Libyjský prominentní pár čelí obvinění z ublížení na zdraví a vyhrožování. Zranění pracovníků hotelu, muže marockého ženy tuniského původu, potvrdil i lékař.

S Kaddáfím a jeho manželkou byli zatčeni také jejich dva osobní strážci, kteří při zatýkání zaútočili na policisty. Právník libyjského páru Paul Gully-Hart ale tvrdí, že jeho mandanti nemají se zraněními hotelových zaměstnanců „nic společného“.

Ve čtvrtek byl Kaddáfí propuštěn na kauci 200 tisíc švýcarských franků (2,9 mil. Kč) a jeho žena, která se mezitím odebrala do jedné ženevské nemocnice, na kauci 300 tisíc švýcarských franků. Obvinění vůči ní jsou prý závažnější. Do Švýcarska přijeli kvůli očekávanému narození dítěte.

Hannibal Kaddáfí se v Evropě dostal do konfliktu se zákonem už před třemi lety, když v Paříži - rovněž v luxusním hotelu - údajně zbil svou přítelkyni. Soud mu vyměřil čtyřměsíční podmíněný trest a pokutu 790 dolarů (11 455 Kč).

O rozruch ve francouzské metropoli se postaral i v roce 2004. Tehdy se proháněl na bulváru Champs-Élysées rychlostí 140 km/h, načež jej policie i s ochrankou zadržela. Všichni byli propuštěni poté, co se za jeho chování libyjští diplomaté omluvili.

Reklama

Výběr článků

Načítám