Hlavní obsah

Jako přes kopírák. Sexuální útoky na festivalu v Berlíně

Berlín

Návštěvnice berlínského kulturního festivalu se během víkendu staly doslova lovnou zvěří pro mladé násilníky. Útoky se odehrály podle scénáře ze silvestrovské noci z Kolína nad Rýnem. Dívky byly osahávány a na závěr okradeny, napsal list Berliner Zeitung.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Útočníci z Kolína na Rýnem už jsou v Německu před soudem, dostali podmínku.

Článek

U tanečního pódia v berlínském okrese Kreuzberg obklopila desetičlenná skupina mladíků 17letou dívku a její o rok starší kamarádku, které tam tančily. Muži je obklopili a začali je osahávat. Když se dívky pokoušely uniknout, vtlačovali je do středu kruhu, který vytvořili. Nakonec mladší dívce ukradli z její bundy mobilní telefon.

Počínání podivné skupiny si všiml sedmadvacetiletý návštěvník festivalu. Ve chvíli, kdy dívku povalili na zem, zalarmoval polici a začal vše natáčet na telefon. Toho si všiml jeden ze skupinky agresorů a začal ho agresivně napadat. V tu chvíli ale na místo dorazila policie a stačila zadržet tři mladíky ve věku 14 a 17 let.

U jednoho se našel ukradený telefon, který dívka dostala zpátky. Útočníci byli později propuštěni. Podle berlínské policie jsou dva mladíci tureckého původu, národnost třetího není známa.

Policie nyní zjišťuje, zda byly během festivalu napadeny i jiné ženy. Žádá proto návštěvnice, aby se v případě sexuálních ataků nebo okradení policii přihlásily.

Německá policie už vyšetřovala podobné případy během silvestrovských oslav. Skupinky mladých migrantů, převážně severoafrického původu, napadaly ve městech po celém Německu ženy, které sexuálně obtěžovaly a následně okradly.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám