Hlavní obsah

Italští manželé spáchali sebevraždu, neunesli, že přišli o byt

– Milán

V Itálii byli v pondělí nalezeni další dva lidé, kteří se zřejmě kvůli ekonomické krizi rozhodli ukončit svůj život. Manželskému páru z Milána byl nedávno doručen soudní příkaz k vystěhování, informovala agentura ANSA s odvoláním na místní policii.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Oba mrtvé objevil opravář, který přišel do domu. Dveře do jejich bytu prý nebyly zamčené. Dvaapadesátiletý muž se oběsil a na posteli ležela žena, která byla uškrcena.

Policisté rovněž nalezli vzkaz - muž v něm žádal, aby byli zpopelněni a aby se někdo postaral o jejich psa. Pár neměl děti. Muž měl podle policie problémy s alkoholem, žena zase trpěla neupřesněnými obtížemi psychického rázu.

V Itálii se teď převážně kvůli dopadům krize zavírají podniky a nezaměstnanost dosahuje rekordních hodnot. Země se totiž potýká s nejhorší hospodářskou recesí za posledních 20 let.

S pokračující krizí stoupá počet sebevrahů například i v Řecku. Podle oficiálních policejních statistik se tam v roce 2009 pokusilo skoncovat se životem celkem 677 lidí. V roce 2010 už jich bylo 830 a o rok později 927. Přitom ještě před krizí to bylo jen něco přes 300 lidí. Statistiky v tomto případě nerozlišují, zda šlo o pokusy, které skončily smrtí, či nikoliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám