Hlavní obsah

Hvězda z filmu Sladký život Anita Ekbergová žije v chudobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Pro herečku švédského původu Anitu Ekbergovou, která se proslavila filmem Sladký život režiséra Federika Felliniho, je v posledních letech život všechno možné, jen ne sladký. Herečka, která v září oslavila 80. narozeniny, žije v chudobě a požádala uměleckou nadaci Fellini o finanční podporu. Oznámila to italská média.

Foto: Profimedia.cz

Anita Ekbergová s Marcellem Mastroiannim ve slavné scéně Felliniho filmu La Dolce Vita

Článek

Ekbergová nemá žádnou rodinu a jejím současným domovem je nemocnice poblíž Říma. Trpí následky zlomeniny stehenní kosti, kterou utrpěla před několika měsíci. Od té doby se pohybuje jen v kolečkovém křesle.

Foto: Profimedia.cz

Anita Ekbergová v roce 1959

Daňový poradce herečky Massimo Morais uvedl, že byt Ekbergové před nedávnem vyhořel. Nábytek a šperky ukradli zloději. Ekbergová by se po vyléčení zlomeniny sice chtěla vrátit domů, nemá ale prostředky na opravu bytu.

Žádostl Ekbergové o pomoc ale asi nebude vyslyšena, protože nadace založená k poctě slavného filmového tvůrce Federika Felliniho sama zažívá finanční krizi. Způsobily je dluhy, které se v posledních letech nasbíraly. Sama nadace je odkázána na podporu místních institucí.

Foto: Profimedia.cz

Ekbergová na snímku z loňského roku

Anita Ekbergová se proslavila filmem Sladký život (La Dolce Vita) z roku 1960 o životě římské smetánky a stala se tehdejším sexy symbolem. Její smyslné dovádění s partnerem Marcelem Mastroiannim v římské fontáně di Trevi se stalo patrně nejslavnější filmovou scénou světa.
"Nebyl to žádný velký film, žil jen z této mimořádné scény," prohlásila Ekbergová později. "Byla jsem tam jen já a Marcello. Ve skutečnosti víc já než on. Byla jsem velmi krásná, to vím," dodala pro deník Corriere della Sera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám