Hlavní obsah

Horkému kandidátovi na příštího britského premiéra Cameronovi zemřel syn

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Šéfovi britské opoziční Konzervativní strany a nejvážnějšímu kandidátovi na příštího předsedu vlády Davidu Cameronovi (42) zemřelo nejstarší ze tří dětí. Šestiletý syn Ivan trpěl mozkovou obrnou a silnou epilepsií.

Článek

Zákonodárci ze solidarity zrušili středeční interpelace a politici napříč spektrem zaslali Cameronově rodině kondolence. Ministerský předseda Gordon Brown řekl, že smrt dítěte je „něco, co by žádnému rodiči nemělo být dáno nést“. Také Brown přišel o dítě, jeho dcera Jennifer Jane zemřela v prosinci 2001 krátce po narození. 

David Cameron se s manžekou Samanthou, dcerou Nancy (5) a synem Arthurem (3) uchýlili do ústraní. Jeho funkci ve straně dočasně převzal stínový ministr zahraničí William Hague.

Ivan Cameron se narodil v dubnu 2002 a lékaři u něj diagnostikovali vzácný druh epilepsie, který děti postihuje záchvaty od prvního dne a může jich být i sto denně.

„Ta zpráva vás udeří. Jste deprimován, protože nemůžete snést rozdíl mezi vašimi nadějemi a skutečností. Pak se ale přes to přenesete, protože dítě je úžasné,“ popsal v roce 2005 Cameron moment, kdy se o synově nemoci dozvěděl. Později dodal, že povinnost starat se o těžce nemocné dítě mu pomohla uvědomit si životní priority a zaměřit politický program na záležitosti, které jsou skutečně potřebné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám