Hlavní obsah

Harry a Meghan budou pracovat, vzdají se rolí v královské rodině

– Londýn

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan začnou pracovat, aby se stali finančně nezávislými. Vzdají se svých rolí v britské královské rodině. Sdělili to ve středu na Instagramu. Doplnili, že svůj čas hodlají trávit částečně ve Velké Británii a částečně v Severní Americe.

Foto: Toby Melville, Reuters

Britský princ Harry a jeho žena Meghan

Článek

„Máme v úmyslu vzdát se role 'předních' členů královské rodiny a pracovat, abychom se stali finančně nezávislými, zatímco budeme nadále plně podporovat Její Veličenstvo královnu," uvedli Harry a Meghan v prohlášení. Přesnější ohledně plánované budoucnosti ale dvojice ve svém vyjádření nebyla.

Harry je nyní šestý v pořadí v nástupnictví na královský tůn. Studoval na královské vojenské akademii, účastnil se mise v Afghánistánu, jeho žena Meghan byla herečkou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Příspěvek sdílený The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal), Led 8, 2020 v 10:33 PST

K rozhodnutí podle něj dospěli po "mnoha měsících úvah a interních diskuzí". K rozhodnutí jim podle prohlášení pomohla i podpora veřejnosti.

Vnuk královny Alžběty II. a jeho manželka chtějí rozdělit svůj čas mezi Spojené království a Severní Ameriku, odkud Meghan pochází. Nadále hodlají ale respektovat své povinnosti ke královně, k britskému Společenství a k organizacím, nad kterými mají patronát.

Foto: Pool, Reuters

Princ Harry s chotí Meghan ukázali veřejnosti svého syna, kterého pojmenovali Archie Harrison

To, že budou trávit čas v Británii i v Severní Americe, Harrymu a Meghan podle prohlášení umožní vychovávat syna Archieho tak, "aby si vážil královské tradice, do které se narodil", zároveň jim ale umožní soustředit se na "novou kapitolu". Její součástí má být i "nový charitativní subjekt".

Podrobnosti "vzrušujícího dalšího kroku" slíbili Harry a Meghan zveřejnit "v pravý čas".

Pětatřicetiletému Harrymu a o tři roky starší bývalé herečce Meghan se loni v květnu narodil syn Archie.

Hanba, nevděk rozmazlenců, hodnotí veřejnost rozhodnutí Harryho a Meghan

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám