Hlavní obsah

Fritzl údajně zabil u Lipna českou prostitutku, napsal Bild

Právo, vpl, jt

Stopy zločinů perverzního Rakušana Josefa Fritzla (73) mohou vést do Česka: rakouská policie prošetřuje podezření, zda tento muž z dolnorakouského Amstettenu, který 24 let věznil a sexuálně zneužíval svou dceru, s níž zplodil celkem sedm dětí, nevraždil loni v srpnu v České republice. V sobotu to napsal německý bulvární list Bild.

Foto: Reuters

Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil svou dceru Elisabeth.

Článek

Podle Bildu by se Fritzlovou obětí mohla stát prostitutka Gabriela Supeková (42), zavražděná loni v srpnu na Šumavě. Její tělo bylo objeveno loni v srpnu v lipenské přehradě nedaleko rakouských hranic. Tehdy měl v těchto místech pobývat také Fritzl, napsal deník Bild.

Televize Nova v sobotu uvedla, že tělo mrtvé prostitutky s bodno-řeznými zraněními na těle loni v srpnu vlny zanesly ke břehu u Jestřábí, hned vedle jachetního přístaviště. Zavražděná, 152 centimetrů vysoká žena se dvěma tetováními, přicestovala do jižních Čech ze Slovenska pouhý týden před vraždou.

Svědci ji údajně viděli naposledy ve Skoronicích poblíž bývalého přechodu s Rakouskem, jak nasedá do automobilu s rakouskou poznávací značkou. „Někteří lidé tvrdí, že šlo o stříbrnou dodávku, jiní naopak říkají, že to bylo auto bílé barvy,“ uvedla TV Nova.

Podle mluvčího policie v Jindřichově Hradci Jaroslava Berana informacím listu Bild zatím ale nic nenasvědčuje. „ S touto domněnkou přišli novináři, my se tím musíme zabývat. Zatím se však nic takového neprokázalo,“ řekl Beran včera Právu bez dalších podrobností.

A co tragédie dvou sedmnáctiletých?

Prostitutka zavražděná v jižních Čech není jedinou ženou, kterou mohl Fritzl připravit o život. Dalšími oběťmi, jejichž smrt policie prošetřuje v souvislosti s tyranem z Amstettenu, jsou podle rakouských médií sedmnáctiletá Anna Neumayerová, zavražděná v srpnu 1966, a sedmnáctiletá Martina Poschová, která zemřela násilnou smrtí v listopadu 1986. Oběti spojuje to, že byly tmavovlasé a mladé. Vyšetřování zatím nebylo ukončeno.

Britský tisk napsal s odvoláním na britské turisty, že Fritzl při svých pobytech v thajském letovisku Pattaya vyhledával mladé dívky, ale i chlapce. Brit Stephen Crickson (51) z Liverpoolu dosvědčil: „Byl nechutně perverzní a všichni okolo něj i turisté z letoviska věděli, co je zač."

Reklama

Související články

Fritzl: Nejsem žádný netvor

Josef Fritzl, který do předminulého týdne čtvrt století věznil ve sklepě domu v rakouském Amstettenu dceru, opakovaně ji znásilňoval a měl s ní sedm dětí,...

Soud prodloužil Fritzlovi o měsíc vazbu

Zemský soud v dolnorakouském St. Pöltenu v pátek o měsíc prodloužil vyšetřovací vazbu Josefu Fritzlovi, který 24 let věznil a zneužíval ve sklepení svého domu...

Výběr článků

Načítám