Hlavní obsah

Fritzl očekává, že se z vězení již nikdy nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Právník Josefa Fritzla sdělil, že jeho mandant počítá s tím, že zbytek života stráví ve vězení. Fritzl bude od 16. března je souzen za to, že 24 let ve sklepním vězení znásilňoval svoji dceru a zplodil s ní sedm dětí, z nichž tři neviděly světlo světa a jedno zemřelo.

Foto: Reuters

Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil svou dceru Elisabeth.

Článek

„Je mu 73. Délka trestu pro něj není důležitá," uvedl advokát Rudolf Mayer s tím, že jeho klient očekává, že dožije za mřížemi. Státní zástupce již dříve odhadl, že může dostat trest deset až 15 let vězení, případně doživotí. Rozsudek by měl padnout 20. března.

Fritzl podle Mayera uzná vinu v obviněních z omezování osobní svobody, opakovaného znásilňování a incestu, bránit se ale bude obvinění z vraždy. Smrt dítěte narozeného v roce 1996 žalobci kvalifikovali jako vraždu. Podle nich by mohlo za normálních okolností t přežít. Fritzl mrtvolku vzápětí spálil v kotli ústředního topení, určení příčin smrti novorozeně proto nebylo možné.

Mayer také kritizoval titulky některých médií, které jeho mandanta líčí jako "sexuální zrůdu". Fritzl podle něj svou vězněnou dceru Elisabeth "svým způsobem miloval". Svého klienta podle agentury DPA označil za těžce narušenou osobnost, která v sobě skrývá nejméně dvě další osobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám