Hlavní obsah

Fritzl: Jsem slavný a žena mě stále miluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Josef Fritzl, který si v rakouském vězení Stein odpykává doživotí za věznění své dcery, s níž zplodil sedm dětí, přičemž zavinil smrt jednoho z nich, poprvé od uvěznění poskytl rozhovor německému listu Bild. Řekl, že stále miluje svoji ženu a ona miluje jeho. Na úvod poznamenal, že ho zná celý svět.

Článek

Pětasedmdesátiletý vězeň, který je držen v izolaci, aby mu ostatní vězňové neublížili, pozdravil a řekl: „Jsem Josef. Ale to víte – jsem slavný po celém světě“.

O dceři Elizabeth, kterou znásilnil nejméně 3000krát, a dětech, které s ní zplodil, pouze poznamenal: „Nechci o nich mluvit“. Divil se ale, že mu Elizabeth na jeho dopisy, v nichž mimo jiné žádal o peníze, neodpovídá. Stejně jako jeho manželka Rosemarie.

„Napsal jsem jí osm dopisů. Nikdy jsem nedostal odpověď. Ale vím, že mě pořád miluje. Mám strach, že ji někdo ukradne, zatímco já jsem tady. Sním o tom, že se odsud dostanu živý ven. Chci zase pečovat o svou ženu, protože mi byla vždy věrná,“ řekl Fritzl.

Jak ženě, tak dětem podle něj brání v kontaktu úřady. „Je jasné, že děti otočily nazpět u brány (vězení),“ uvedl Fritzl.

Ve vězení na něj neustále dohlíží dvojice strážců. „Bojí se o můj život,“ řekl Fritzl v narážce na hrozbu napadení ze strany ostatních vězňů. Ve své cele smí Fritzl pěstovat papriky a rajčata a sledovat americký komediální seriál Dva a půl chlapa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám