Hlavní obsah

Fritzl: Dceru jsem věznil, protože mi připomínala milovanou matku

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTATTEN

Despotický otec Josef Fritzl (73) z dolnorakouského Amstattenu, který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru Elisabeth (42) ve sklepním vězení, je „zdrcen“ a „smířený s osudem“. Rakouskému serveru www.krone.at to řekl Fritzlův advokát Rudolf Mayer.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Vězněná Elizabeth prý Fritzlovi připomínala jeho matku.

Článek

Jako oběť si prý Fritzl vybral Elisabeth proto, že mu velmi připomínala jeho matku, kterou prý obdivoval. „Moje touha mít s Elisabeth sex, byla stále silnější,“ řekl podle advokáta Fritzl, jenž ale odmítl obvinění, že by dceru zneužíval už od jejích jedenácti let.

„Věděl jsem, že Elisabeth nechtěla to, co jsem s ní dělal... Moje nutkání, že konečně mohu udělat zakázanou věc, bylo ale příliš velké,“ tvrdil dále Fritzl Mayerovi během jejich rozhovorů.

Mandant prý Mayerovi dále řekl, že si přál, aby Elisabeth měla děti a že se na potomky těšil. Každým týdnem ale byla jeho situace „více a více zapletená“. Fritzl údajně zvažoval, že by Elisabeth pustil na svobodu, ale nebyl prý schopen se rozhodnout. „Bál jsem se zatčení,“ tvrdí Fritzl.

Postupem času se pro něj stával jeho „druhý život“ ve sklepním vězení stále více samozřejmostí. Zopakoval také, že pokud by se mu v té době něco stalo, elektricky ovládané železobetonové dveře bunkru by se po určité době samy otevřely.

„Vždy, když jsem bunkr opouštěl, jsem aktivoval relé s časovým spínačem. Kdybych zemřel, Elisabeth i děti by byly volné,“ citoval Mayer Fritzlova slova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám