Hlavní obsah

Francouz najel autem do pizzerie, chtěl spáchat sebevraždu. Zabil třináctiletou dívku

Paříž
Aktualizováno

Řidič s osobním autem vjel v pondělí večer do pizzerie v obci Sept-Sorts v departementu Seine-et-Marne. Místo se nachází asi 65 kilometrů východně od Paříže. Na místě zemřela třináctiletá dívka. Podle ministerstva vnitra se řidič, který byl zadržen, tímto způsobem zřejmě pokusil o sebevraždu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzští policisté odklánějí dopravu po útoku autem na pizzeriiVideo: Reuters

 
Článek

Ministerstvo vnitra s odkazem na policii uvedlo, že nejde o teroristický útok. Mluvčí vnitra označil zadrženého řidiče za depresivního muže labilní povahy, jenž se údajně nedávno pokoušel zabít. Tajné službě ani policii prý nebyl znám.

Žalobce podle agentury Reuters oznámil, že začne incident vyšetřovat jako vraždu. Podle agentury AP dodal, že řidič byl velmi pravděpodobně pod vlivem drog.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Francouzští četníci odkláněji dopravu od místa, kde řidič vjel osobním autem do pizzerie.

Vyšetřovatelé popsali událost jako „úmyslný čin”. Na místě totiž nebyly nalezeny stopy po brzdění. Policie oznámila, že žádného komplice nenašla.

Řidič narozený v roce 1985, jehož jméno úřady nezveřejnily, najel se svým vozem BMW do pizzerie v malé obci Sept-Sorts, která leží asi 65 kilometrů východně od Paříže. Zabil holčičku a zranil další lidi, kteří seděli na venkovní zahrádce.

Údaje o věku dívky se zprvu lišily, podle některých zdrojů jí bylo osm let, jiné uváděly třináct. Mluvčí ministerstva vnitra Pierre-Henry Brandet později potvrdil, že děvčeti bylo třináct let. Tříletý bratr oběti je v kritickém stavu. Čtyři lidé byli těžce zraněni a dalších osm utrpělo lehčí poranění, napsal server týdeníku Focus.

Ve vysílání televizní stanice France 2 zaznělo, že se řidič snažil zabít už v minulých dnech. Tuto informaci potvrdila a rozvedla francouzská tisková agentura AFP. S odkazem na zdroje blízké vyšetřování napsala, že muž se pokusil bezúspěšně o sebevraždu již v neděli. Hledal proto jiný způsob, jak se zabít.

Pondělní incident se stal necelý týden poté, co muž, zřejmě šestatřicetiletý Alžířan, najel s osobním autem do skupiny vojáků na pařížském předměstí a šest jich zranil. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám