Hlavní obsah

Ficově bývalé poradkyni Troškové vyhrožují smrtí, tvrdí její matka

Právo, ivi
Bratislava

Hlavní poradkyni premiéra Roberta Fica (Směr-sociální demokracie) Márii Troškové údajně vyhrožují smrtí a má policejní ochranu, tvrdí její matka. Mária Trošková starší řekla serveru čas.sk, že pro její rodinu začal doslova teror po zveřejnění informací, že její dcera měla něco společného s italskou mafií působící na východním Slovensku, která by mohla mít na svědomí vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Foto: ČTK/AP

Slovenský premiér Robert Fico a za ním jeho již bývalá poradkyně Mária Trošková

Článek

„Už ani nevycházíme z domu. Dcera má policejní ochranu. Nedovolí mi s dcerou ani komunikovat, drží ji v izolaci. Moc se bojím o její život,“ tvrdí Trošková.

Její dceři údajně chodí textové zprávy, v níž jí vyhrožují smrtí. „Ty špinavá mafiánská ku... Půjdeš taky dolů,“ cituje jednu ze zpráv její matka, která se bojí i o svůj život. „Nevycházím z bytu. To není normální, co se děje,“ dodala zoufale.

Vadala si chtěla vzít

Matka vysvětlila, že její dcera chodila s Italem Antoninem Vadalem dva roky. „Byli zamilovaní, chtěli se vzít. Rozešli se, když se oženil s Italkou. Už s ním nekomunikovala,“ dodala Trošková. Odmítá, že její dcera měla nějaký obchody souvisící s podezřelými italskými firmami napojenými na mafii.

Ján Kuciak

  • Zavražděný sedmadvacetiletý Ján Kuciak pracoval pro vydavatelství Ringier Axel Springer, provozovatele serveru Aktuality.sk, tři roky. Jako reportér on-line portálu se věnoval kromě jiného podezřením z daňových podvodů, které se týkaly i lidí označovaných za blízké vládní straně Směr-sociální demokracie premiéra Roberta Fica.
  • Psal také o kontroverzním podnikateli Marianu Kočnerovi, který ho prý zastrašoval. Na sociální síti pak Kuciak uvedl, že na Kočnera podal trestní oznámení a že ani po 44 dnech nebyl případ přidělen konkrétnímu policistovi.
  • Se svou přítelkyní Martinou byl zavražděn 21. února 2018. 
  • Objednavatel/objednavatelé vražd nebyli nikdy za zločin odsouzení. Politici, kteří měli být - byť prostřednictvím přátel - s kauzou spojení, stále figurují v nejvyšších patrech slovenské politiky, včetně Roberta Fica.

„Nemyslím si, že ho (Kuciaka) zabila italská mafie a že to bylo kvůli tomu článku,“ řekla. Podle ní jsou za tím určitě větší ryby než ty, o nichž Kuciak psal v poslední reportáži. Trošková dočasně odešla z Úřadu vlády až do vyšetření vraždy novináře a jeho snoubenky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám