Hlavní obsah

Fico zůstává v nemocnici, matka na něj naléhá, aby skončil s politikou

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico (51) zůstává na pozorování v nemocnici i přes víkend. Oznámil to primář oddělení akutní kardiologie bratislavského ústavu srdečních a cévních nemocí Vasiľ Hricák. Matka na Fica naléhá, aby skončil po tomto funkčním období s politikou. Jeho zdravotní komplikace připisuje přepracovanosti.

Foto: David W Cerny, Reuters

Robert Fico

Článek

Slovenského premiéra hospitalizovali ve čtvrtek s podezřením na infarkt. Zrušil kvůli tomu i plánovanou cestu do Prahy. [celá zpráva]

Slovenská média tvrdí, že dosavadní vyšetření potvrdilo, že se jednalo o akutní koronární syndrom, což je obecný výraz pro srdeční choroby, při nichž je srdce nedostatečně zásobováno krví, například při zmenšené průchodnosti tepny.

Zle mu bylo i na vládě

Fico měl údajně delší dobu problémy s vysokým krevním tlakem. Sice pravidelně sportoval, ale byl vystaven velkému stresu. Zdravotní problémy měl nedávno i v průběhu zasedání vlády. „Někdy mu je zle. Stalo se mu to i na jednání vlády, byl velmi bledý,“ citoval deník Plus jeden deň nejmenovaného člena Ficovy vlády.

Premiérova matka Emília (74) má o syna strach a chce, aby po tomto funkčním období skončil s politikou a věnoval se právnické praxi.

„Podle mě je to z přepracovanosti. V posledním období si toho naložil moc. Musí si oddechnout,“ řekla Emília v rozhovoru pro deník Nový čas a připomněla, že Ficův otec zemřel na infarkt. „Přišel z práce, šel kopat do zahrady a zemřel,“ řekla.

Reklama

Související články

Fico byl hospitalizován s podezřením na infarkt

Slovenský premiér Robert Fico zrušil ze zdravotních důvodů čtvrteční návštěvu České republiky. Bez dalších podrobností to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček....

Výběr článků

Načítám