Hlavní obsah

Expolicisté i skauti, při zátahu v Británii zadrželi 600 pedofilů

– Londýn • Aktualizováno

Ve Velké Británii zadrželi policisté při rozsáhlé operaci 660 lidí podezřelých z pedofilie. Jsou mezi nimi lékaři, učitelé a skautští vedoucí, sociální pracovníci a bývalí policisté, uvedla to televize Sky News.

Foto: Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Třicet devět ze zadržených jsou registrovaní sexuální delikventi, drtivou většinu ale zatím úřady nijak nemonitorovaly. Někteří zadržení jsou podezřelí ze znásilnění, další z držení obscénních fotografií.

Během nejméně půlročního vyšetřování, které probíhalo v Anglii, Walesu, Skotsku i Severním Irsku, bylo objeveno 400 dětí, které byly dány do péče úřadům. Na případu spolupracovalo 45 policejních jednotek. Prohledaly 833 budov a přes 9000 počítačů a mobilních telefonů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ředitel vyšetřovací služby Phil Gomley řekl, že mezi zadrženými jsou nejen ti, co dětskou pornografii nabízeli, ale i ti, co se na ni dívali. „Někteří z nich začnou tím, že se na obrázky jen dívají a postupně dojdou k tomu, že děti sami týrají. Jejich zadržením předejdeme tomu, že tuto hranici překročí,” popsal.

Doplnil, že chce dát pedofilům najevo, že internet není bezpečné anonymní místo a pachatelé po sobě vždycky nechávají stopu, kterou policie objeví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám